Granaatappel

Alle informatie over granaatappel


De granaatappel [Punica granatum] is de vrucht van een zes meter hoge struik: de Punica. Granatum komt van het Latijnse woord voor korrel: granum. Men vermoedt dat de edelsteen granaat is vernoemd naar deze vrucht vanwege de kleur en de vorm van de pitten. Zowel Granada (Spanje) en Grenada (Caraïbische eiland) zijn vernoemd naar de vrucht, net als de handgranaat en de grenadilla (kleine granaatappel).

De granaatappel groeit het best in een subtropisch klimaat. Oorspronkelijk komt de vrucht uit Perzië [Iran]. De laatste eeuwen wordt zij vooral verbouwd in West-Azië, India en rond de Middellandse Zee. De vrucht geniet de laatste jaren een grote populariteit en wordt in veel producten gebruikt. U vindt de populaire vrucht in veel sappen en smoothies en ook de pitten zijn te koop ter consumptie.

Helaas mogen wij in verband met nieuwe Europese regelgeving consumenten niet uitleggen waar dit Superfood voor gebruikt kan worden. .

2548.jpg

 

Waarschuwing: Granaatappelsap lijkt te reageren op sommige medicatie net zoals grapefruit doet (Drug Metabolism and Disposition, May 2005). Wanneer u is afgeraden grapefruit te eten, wellicht moet u dan ook geen granaatappel gebruiken.

Inhoud
De granaatappel bevat onder andere:
- vitamine A, C en E
- Kalium
- Niacine
- Folinezuur
- Antioxidanten
 

Zelf uitproberen? Beste granaatappel bij VoordeligVitaal.