Lucuma poeder

Alle informatie over lucuma poeder

Lucuma [Pouteria lucuma] is een subtropische fruitsoort afkomstig uit de Andes, Zuid-Amerika. De vruchten groeien aan de lucumaboom. Deze boom wordt gemiddeld 5-20 meter hoog en kan tot maar liefst 500 jaar oud worden. De boom gedijt goed in subtropische gebieden, en is aangepast aan redelijk droog klimaat. In California, Bolivia, Costa Rica, Laos en Vietnam groeit de lucumaboom goed en wordt ze veelvuldig geteeld.

Lucuma is een vrucht die al door de Inca’s gebruikt werd. De bijnaam luidt dan ook “Gold of the Inca’s”. Lucuma werd voor het eerst ontdekt door Europeanen in Ecuador, 1531. De Ecuadoriaanse naam van de vrucht is lucmo. De vrucht wordt zo uit de hand gegeten maar wanneer ze goed rijp is, is ze volgens costaricanen niet lekker meer wegens de typische nasmaak. De vrucht wordt verder gebruikt als vulling voor taart en gedroogd als smaakstof. In Chili en Peru is ijs gemaakt van lucuma populairder dan aardbei, chocola en vanille.

2527.jpg

Gebruik

Als complete vrucht mag lucmo niet geëxporteerd worden. Wel als poeder. Dit poeder is te gebruiken als zoetstof in ijs, cake, smoothies, taart en shakes. Vanwege de zoete smaak, is het poeder goed te gebruiken als vervanger voor suiker. Bovendien is lucuma een stuk voedzamer dan suiker. Lucmo is geschikt voor diabetici en is een rijke bron van antioxidanten en vitamine B’s.

Inhoud

  • betacaroteen,
  • vitamine B,
  • ijzer,
  • vezels
  • koolhydraten,
  • kalium,
  • calcium,
  • fosfor,
  • niacin.

Wilt u lucuma poeder kopen of bestellen? Ga dan naar VoordeligVitaal.